Consells per a la Reducció de Residus

consells

 

 

 Evita envasos superflus:

 bot2

 Quan hagis de comprar productes envasats, sempre que puguis elegeix els envasats en pots i botelles de vidre, la seva produccio és  molt menys tòxica i més fàcilment reciclable. 

Una botella de  vidre retornable permet estaviar fins a 40 brics (envasos mixtes).

 

 bricks

Evita sempre que puguis  els envasos de brick, la seva producció requereix molta energia i tres tipus de materials diferents (Paper d’alumini, Plàstic i Cartró). A més el seu reciclatge és molt  difícil i no és aprofitable al 100%.

 

 

 

 

llaunes

 

La producció de les llaunes d’alumini suposa que amb 1 kg d’aquest material es produeixin més de 5 kg de residus. Cal evitar el consum de refrescos amb aquest envàs,demana als barc botelles de vidre i compra envasos a l’engròs d’altes materials.

 

 

residuspila

 

Utilitza piles recarregables i evita aparells electrònics innecessaris com raspalls elèctrics, ventiladors a piles i joguines superflues.

 

 

residusfems1 

Les bosses de plàstic cada dia estan més a prop de ser prohibides, a més suposen entorn un 5% del pes de les deixalles. Rebutja les bosses, pots emprar bosses reutilitzables o fins hi tot caixes de cartró molt més pràctiques per carregar-les dintre el cotxe. 

 

 

 

residusplas 

 Els envasos de plàstic són productes derivats petroli, hi ha més de 30 plàstics diferents al mercat, en molts casos porten components tòxics tan perjudicials com els plàstics.

Un cop utilitzats dipositau-los al contenidor groc per a què tornin a entrar en el cicle  de la producció i així estaviar  els residus i els impactes d’extracció      de    noves materies primeres per fer més plàstic.

 

 

 

plastics

 

Els envasos i embolcacals d’un sol ús són el principal problema de l’augment de la producció de resudis dels darrers anys, problema que continúa augmentant rera any, tot i que també augmenti el seu reciclatge. Ves a comprar als mercats on podràs comprar sense embolcalls innecessaris.  

residussenalla 

 

La senalla és el símbol de la lluita contra les bosses de plàstic i a favor de la reducció de residus, utilitza-la, quan vagis al mercat, de tendes, a la platja, a la biblioteca,…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: